שיוף סלקטיבי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

08/08/2007 | 11:41 | מאת: גלית

שלום דר' דרור איזנבוד . אני בת 30 וברצוני לעבור ישור שיניים בלסת תחתונה ע"י גשר קוביות שקופות. חסר לי קצת מקום לצורך הישור לכן, הציעו לי לצורך יצירת מקום שיוף סלקטיבי במקום לעקור שן. מה זה שיוף סלקטיבי, האם זו שיטה ידוע וכמה מקום אפשר להשיג בשיטה זו? תודה מראש על תשובתך.

08/08/2007 | 17:44 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום גלית ותודה על פנייתך לפורום, זו אכן שיטה ידועה ומקובלת בה ניתן להשיג מקום מוגבל על ידי הורדה מינימלית של חומר שן מהזגוגית באזורים שבן שן לשן. יש לעשות זאת בצורה מבוקרת ומוגבלת על ידי מכשור מתאים כדי לא לפגוע בשן. כמובן שאם קיימות שיניים עם שיחזורים או כתרים עדיף להוריד מהן כדי לא לפגוע בשיניים בריאות. עדיף גם לבצע יותר בשיניים אחוריות בהם עובי הזגוגית עבה יותר. יש להקפיד על קבלת פני שטח שן חלקים לאחר השיוף למנוע לכידת מזון ועששת. השיטה בנויה על הרעיון שבמהלך נחיים קיימת שחיקה טבעית באזורים אלה ולכן זהו דבר אפשרי. מקובל להשיג מקום מוגבל בעזרת שיטה זו בדרך כלל רצוי לא יותר מ 2-3 מ"מ. במקרים בהם זקוקים ליותר מקום יש לשקול עקירת שן. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי