טיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

07/08/2007 | 10:05 | מאת: אתי

לבני השן הקדמית צומחת עקום על השן החותכת הצמודה לה. הוא נפל מאופנים וקיבל בשן העקומה מכה שהסיטה את השן יותר ימינה. הילד בן 9 ורופא השיניים טען שלא מתחילים טיפול אורטודנטי עד גיל 11-12. כמו כן הוא ראה ע"פ הצילום שהשורש של השן העקומה עדיין לא גמרה לצמוח. יצאו לו שיניים בשריות יחסית בגיל מאוחר היות והחלביות אל נפלו והבשריות החלו לצמוח מלמטה. לשאלתי האם הילד ימשיך להסתובב עם השן העקומה שיושבת על השן החותכת עד גיל 12 או שאפשר לבצע לפני כן טיפול.

07/08/2007 | 19:38 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

אתי שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, אין בעיה להמתין עם הטיפול עד לגיל מבוגר יותר. עם זאת ניתן גם לבצע טיפול חלקי מוקדם יותר באזור הקידמי במידה וקיימת לילד הפרעה אסטטית קשה. בכל מקרה מומלץ לבצע מעקב אחרי השן שנחבלה לודא שאין כל בעיות שמתעוררות ממנה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהח היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי