לסת עליונה בולטת-מבקשת תשובת ד"ר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

02/08/2007 | 16:17 | מאת: סיגל

שלום, אני אתאר בקצרה את הבעיה ואשמח לקבל תשובה רצינית. כשהייתי בת 12(עכשיו אני בת 20) היה לי גשר ורסן, ואח"כ פלטה לשמור על התוצאה. לצערי הרב וזו טעות שלי בלבד הפסקתי עם הפלטה מוקדם ממה שהייתי צריכה וכתוצאה מכך היו תזוזות בשיניים שלי והדבר שהכי מפריע לי הוא שהלסת העליונה נראית כאילו היא בחוץ מידיי, זה ממש מפריע לי ורציתי לדעת- 1. האם אפשר לתקן למרות ההזנחה אז של הפלטה? 2. באיזה דרכים ניתן לתקן את זה? צריך שוב רסן וריבועים ואת כל הסיפור? 3. אני יודעת שבד"כ אתם לא מדברים על תשלום אבל אפשר לקבל הערכה של כמה זה יכול לעלות? אני פשוט משלמת על זה בעצמי ורוצה לדעת. 4. יש רופא באיזור הצפון שאתה יכול להמליץ עליו? מצטערת על המכתב הארוך תודה רבה! סיגל

06/08/2007 | 09:40 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום סיגל ותודה על פנייתך לפורום, כיום ניתן לבצע טיפולים אורתודונטיים ולשפר את המצב בכל גיל. במקרה שלך כפי שתארת הבעיה היא בליטת הלסת העליונה. יש לברר באופן מדויק האם מדובר בבלטת הלסת העליונה או דוקא בתת התפתחות הלסת התחתונה שהוא דבר נפוץ מאוד. בכל מקרה בעיות מסוג זה מטופלות בדרך כלל עלי טיפול אורתודונטי מלא (לא פלטה בלבד) ולעיתים אף שילוב של טיפול אורתודונטי עם טיפול כירורגי של הלסתות. תוכלי לפנות ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגורייך או לאתר האגודה האורתודו נטית בישראל : ww.orthoisrael.org כדי לברר את רשימת האורתודונטים המומחים הקרובה אלייך ותוכלי לברר אצלם גם עלויות. מאחר ואורתודונטיה איננו תחום הכלול בסל השירותים של קופות החולים מגוון המחירים גדול. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

04/11/2008 | 21:15 | מאת: רוני כהן

שלום! אני בת 13 ואני צריכה לעשות גשר בלסת עליונה רציתי לשאול אם אני אחכה כמה חודשים ואז אעשה את הגשר זה יזיק כלומר האם אני יכולה לחכות איזה חמש חודשים? מחכה לתשובה רוני כהן דהן

מנהל פורום טיפול אורתודנטי