דחיית טיפול אורטודנט

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

23/07/2007 | 21:10 | מאת: עדן

שלום ד'ר דרור איזנבוד! היינו אצל האורטודנטית עם שני ילדיי בני ה-11 והיא שלחה אותנו לסט צילומים. כאשר חזרנו עם הצילומים, היא אמרה שצריך להתחיל טיפול ונתנה לנו תכנית טיפול מסודרת. השאלות שלי הן: 1. האם ניתן לדחות את הטיפול בערך בשנה ובינתיים לשים "שומר מקום"? 2. האם הדחייה הנ"ל עלולה להזיק? 3. האם מצב השיניים והחניכיים יכול להשתנות במשך השנה הזאת ונצטרך לעשות את הצילומים שוב? אודה על תשובותיך. חוות דעתך מאד חשובה לי. עדן

06/08/2007 | 09:09 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עדן ותודה רבה לך על פנייתך, להלן תשובותי: 2+1. בגיל זה שנה או שנתיים עלולים להיות קריטיים. מאחר ולא פרטת מהי האבחנה שניתנה לך ומהי תוכנית הטיפול המוצעת קשה לי להתייחס באופן ספציפי למקרה שלך. ככלל הגיל הזה של 11-13 שנים הוא גיל קריטי בתהליכי הגדילה והחלפת השיניים. מניעת טיפול במקרים מסויימים עלולה לגרום לצורך בפעולות אגרסיביות יותר בעתיד כגון עקירות שיניים ואפילו התערבויות כירורגיות. 3. בהחלט כן כאמור בגיל זה מתרחשים שינויים גדולים וכעבור שנתיים יהיה צורך לחזור על חלק מהצילומים או כולם. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי