טיפול אורטודנטי בגיל הנעורים - המשך

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

15/07/2007 | 12:53 | מאת: דליה

שלום רב, פניתי בשאלה ב-6.7.07 בנושא בני בן ה-16 שמסרב לעבור טיפול אורטודנטי. אני מודה לך על תשובתך. אמרת כי קיימות היום שיטות טיפול חדישות ליישור שיניים ע"י פלטות נסתרות שקופות וכן אמרת כי לא בכל מקרה יש צורך בעקירת שיניים וכי יש שיטות אחרות לטיפול בצפיפות. אלא שלשני אורטודנדים שפניתי על אף טענתי כי בני מתבייש שיראו את הריבועים ועל אף שהבעתי דאגה באשר לעקירות שיניים, הם לא הציעו לי שיטות חדישות אחרות כמו שכתבת לי. האם יש אפשרות להפנות אותי למרפאה טובה ואמינה המתמחה בשיטות חדישות כאלה אשר מצד אחד לא עוקרים שיניים (אם אין הכרח) ומצד שני מכינים פלטות ניסתרות?? כי אני לא מצאתי מרפאה כזאת ואני לא רוצה לפנות לסתם מקום לא מוכר. הרופאים שפניתי אליהם היו אחד בהמלצת רופא השיניים של המשפחה וגם לרופאים במרפאת השיניים של קופ"ח כללית. אני לא מכירה אחרים שאני יכולה לפנות אליהם. אודה לך מאוד באם תוכל להפנותיני למקום מתאים. בברכה, דליה

23/07/2007 | 08:27 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דליה ותודה על פנייתך החוזרת, יתכן ובאמת במקרה של בנך אין מנוס מעקירת שיניים. יתכן גם שאף אחת משיטות הטיפול האסטטיות יותר אינן מתאימות אך אני ממליץ לפנות לאתר האגודה האורתודונטית בישראל ולהתיעץ עימם: www.orthoisrael.org ישנה שם גם רשימת המומחים מהם תוכלי לבחור את אלה הקרובים לאזור מגורייך. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי