שיוף שן

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

12/07/2007 | 11:45 | מאת: טלי

שלום רב עברתי עקירה וכתוצאה מזה הרגשתי שהשיניים הקדמיות גבוהות מדי. הרופא שייף את אחת השינים, אך נראה לי שהוא שייף קצת יותר מדי. עכשיו כל השיניים באותו צד לוחצות ומכאיבות, בעיקר השן שלפני. האם יש דרך לתקן? האם ניתן להגביה מעט חזרה את השן המשויפת? תודה מראש על ההתיחסות

14/07/2007 | 09:40 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

טלי שלום ותודה על פנייתך, אני מתודה שהתאור שלך אינו ברור לחלוטין. ככלל ניתן ל"קצר" ו"להאריך" שיניים באופן אורתודונטי. לאחר עקירות חלים שינויים רבים בקשתות השיניים - אני ממליץ להמתין להתייצבות בטרם תבצעי פעולות חפוזות ובלתי הפיכות כגון השחזת שיניים נוספות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי