צפיפות שיניים ונסיגת חניכים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

11/07/2007 | 12:30 | מאת: ירדן

שלום רב, לביתי יש נסיגת חניכיים קלה בשתי השיניים הקידמיות התחתונות. יש לה פה קטן וצפיפות של השיניים, בהמלצת אורתודנט עקרו לה 4 ניבים חלביים כדי לאפשר מקום לשיניים הקבועות לבקוע. שאלתי:האם שיניים קבועות צפופות וחלל פה קטן יכולים לגרום לנסיגת חניכיים משמעותית/ לטווח ארוך גם אצל ילדה בת 9 ?

14/07/2007 | 09:31 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ירדן ותודה על פנייתך לפורום, גיל 9 הוא עדיין גיל צעיר מידי לקביעת עמדת החניכיים הסופית. עמדת החניכיים משתנה עם תהליכי הגדילה הטבעיים של הפנים והלסתות, בקיעת השיניים והעיצוב הסופי של יחסי הסגר בין הלסתות. בגיל מבוגר נסיגת חניכיים היא לרוב תולדה של ספיגת עצם. זו מתרחשת סביב שיניים צפופות במקרה ואין ניקוי מספיק טוב ונוצרים בחניכיים כיסים המכילים חיידקים הפוגעים בעצם התומכת את השיניים. בשלב זה זה מוקדם עדיין לניבוי בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי