טיפול אורטודנטי בגיל הנעורים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

03/07/2007 | 09:26 | מאת: דליה

שלום רב, בני בן 16 ועליו לעבור טיפול אורטודנטי בגלל שיניים צפופות. הוא מתנגד בכל תוקף לעבור את הטיפול הזה, הילד טוען שזה ממש לא מפריע אסתטית ואפילו מוצא חן בעינין שזה לא מושלם. ובכל מקרה הוא לא רוצה לעשות זאת בגיל זה - יש לו חברה, והוא כניראה מתבייש ולא נעים לו להיות בתקופת הנעורים והתיכון עם ברזלים על השיניים. הוא אומר שאולי יסכים כשיהיה חייל, זה ניראה לו פחות מפריע בתקופה בוגרת יותר. שאלותי הן: האם יש דרך לטפל בשיניים באמצעים אחרים שלא ניראים כלפי חוץ? עד איזה גיל ניתן לטפל בשיניים צפופות? והאם יש הכרח לעקור שיניים כמו שאמר לנו הרופא אצלו ביקרנו, מה שאותי מאוד מדאיג.

06/07/2007 | 05:06 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דליה ותודה על פנייתך לפורום, ככלל אין לעבור טיפול אורתודונטי בכוח בודאי לא אצל נערים בוגרים ובודאי אם הבעיה אסטטית. בגיל 16 נערים ונערות הם אלה שבדרך כלל מודעים לבעיות אסטטיות בגופם ומעוניינים בביצוע טיפולים למטרות אלה. ניתן כיום לבצע טיפולים מכל הסוגים גם בגילאים מבוגרים יותר. כל טיפול אורתודונטי גם אם הוא מבוצע על ידי מכשור אסטטי בלתי ניראה דורש שיתוף פעולה ומוטיבציה מצד המתרפא. אם אלה לא קיימים הרי שיש סיכון לכישלון הטיפול. ככלל קיימות באורתודונטיה כיום שיטות טיפול באמצעות מיגשור ניסתר או בלתי נראה. קיים גשר ריבועים מחרסינה אשר בולט הרבה פחות מהריבועים המתכתיים, קיימים ריבועים המודבקים בצורה נסתרת על גבי שטח פני השן הפנימיים (מצד הלשון), וכן קיימת שיטת טיפןך מודר נית ליישור על ידי סדרת פלטות שקופות. לא בכל מקרה של צפיפות יש הכרח לעקור שיניים ישנן גם שיטות אחרות לטיפול בצפיפות הכל תלוי במידת הצפיפות ובסוג המיכשור האורתודונטי. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי