ניבים כלואים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

02/07/2007 | 21:36 | מאת: נעמי

שלום, בת שלי בת 16. שתי ניבים תחתונים עדיין לא נפלו אצלה. לאחרונה כשהינו בבדיקה אצל רופא שיניים, לפי ציליומים היא אמרה שיש ניבים כלואים. זה אנחנו גילינו כבר לפני שנה וחצי אחרי שעשינו ציליום פנורמי, ורופא אחר אמר לנו שצריך פשוט רק מעקב. עכשיו רופא הזאת אומרת לנו שבכל זאת צריך לגשת לאורטודנט ליעוץ, ולראות מה הוא אומר. מה אתם חושבים מה עדיף במקרה שלה, כי סה"כ שיניים שלה בסדר, גם מבחינת יופי וגם מבחינה בריאותית.מה עלינו לעשות? מה אתם ממליצים? גם אנחנו יודעים שזה לא בסדר, ששיניים חלביות לא נפלו, אבל צריך בכל זאת ללכת על טיפול האורטודונטי היקר, או להמשיך עם המעקב? מה האופציות, ובמידה וכן צריך טיפול אורטודנטי, מה התהליך, איך הטיפול? כמה זמן דרוש וכמה זה יעלה לנו? תודה מראש, נעמי

03/07/2007 | 01:50 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נעמי ותודה על פנייתך לפורום, ניבים חלביים תחתונים אמורים להתחלף סביב גיל 9-10 אם הם עדיין לא התחלפו - אינני מבין מדוע ואחרי מה יש עוד לעקוב. בשלב זה יש לפעול אקטיבית לבקיעתם כלומר אם חסר מקום בקשת ולכן לא בקעו יש לבצע טיפול אורתודונטי לצורך השגת המקום הנדרש. אם יש מקום והם לא בקעו מסיבה לא ברורה יש לעקור את שיני החלב ולהמתין ולראות אם תתקבל בקיעה ספונטנית של הניבים הקבועים. אם הם לא יבקעו יש לבצע טיפול אורתודונטי לצורך חשיפתם ומשיכתם לקשת. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי