כיס

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

16/06/2007 | 22:14 | מאת: יוסי

יש לי כיס ליד כתר שלידו חסרה שן ,כששמו לי כתר לפני שנה בנו אותו כך שכיסה לגמרי כמעט הכירס ואחרי זמן מה שוב התפתח הכיס,הרופא אמר לי שהואיל וחלף זמן קצר מאז,אם אמלא את החלל בשתל למשל או אעשה גשר אז עם הזמן הכיס יעלם,האם זה נכון? לעומת זה בשן בינה אחרת למעלה יש שם כיס בינה לשן הטוחנת והוא טוען ששם גם כתר לא יעזור כי לדעתו עקרתי לפני הרבה שנים שן וכך נוצר כיס ורק טיפול אורטונדטי יעלים הכיס,האם הטיפול הזה צריך שיהיה בכל הפה או רק נקודתית? תודה

17/06/2007 | 10:12 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום יוסי ותודה על פנייתך לפורום, החלק הראשון של שאלתך מתיחס למחלת חניכיים הקשורה בבעית שיקום בתחום זה עליך להתייעץ עם פורום מחלות חניכיים או שיקום הפה. לגבי שאלתך השניה בהחלט ניתן לבתע טיפול אורתודונטי מקומי (מוגבל לאזור מסוים) כדי לטפל בבעיה פריודונטלית. במקרה הזה מרכז הטיפול הוא מומחה לחניכיים (פריודונט)והאורתודונט העובד בשיתוף פעולה עם מומחה החניכיים מבצע את הנדרש על פי הנחיות הפריודונט. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי