יישור שיניים ע"י פלטה שקופה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

10/06/2007 | 21:04 | מאת: שיבי

אני בחורה בת 34 מעויניית ביישור שיניים, המליצו לי גשר קוביות שקופות ורגיל, אך בגילי לא נעים לי ללכת עם זה. במקביל המליצו לי על הפלטות השקופות ששולחם למעבדה בחו"ל שזה מייקר את העיניין, אך מתאים לי מבחינת נוחות. רופא אחד המליץ לי על הפלטות השקופות בחצי מחיר של חו"ל כי הוא עושה אותם לבד בארץ. האם זה לא מעורר דאגה???? האם כדאי ללכת על זה??? האם שמעת שקיימת האופציה הנ"ל בארץ???? תודה. ואם יש לך המלצות לרופאים....

11/06/2007 | 00:43 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתך לפורום, הטכניקה של יישור שיניים על ידי סידרת פלטות שקופות איננה יחודית ואיננה חדשה. הרעיון של החברה האמריקאית - וכאן טמון היחוד - הוא התכנון הפרלימינרי של תזוזת השיניים והצגתו בפניך. כלומר הרופא מזיז את השיניים שלך על גבי המחשב כך שהתוצאה הרצויה מתקבלת. כך אפשר לראות במדויק מה תקבלי בסוף ניתן להעריך כמה השחזות/עקירות יש לבצע וניתן להעריך את יכולת התנועה. הרעיון כאן הוא גם שנוטלים מדידה חד פעמית שנשלחת לחול ועליה מבצעים את כל התזוזות ומחשב מפייק בסופו של דבר את כל הפלטות מראש. אין תוכנה חילופית ואין שיטה חיופית לזו לא בארץ ולא בשום מקום בחול. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודנטית מרכז רפואי רמבם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי