בחירת קיבוע סופי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

09/06/2007 | 10:32 | מאת: קרן

הבן שלי מסיים טיפול אורתודנטי והאורתודנט הציע לו פלטה ולא קיבוע פנימי בשל יתרון שקל יותר לשמור על נקיון השיניים.הבן שלי מסרב ומעדיף קיבוע פנימי( על ידי חוט מתכת מודבק מהצד הפנימי של השיניים)כי אינו רוצה ללכת עם פלטה חצי שנה נוספת(הוא בן 15 והעניין האסתטי מפריע לו וחוץ מזה נמאסו עליו ההתעסקויות עם טיפולי השיניים). מה דעתך?האם באמת משמעותית הבחירה בשלב זה? האם לנסות להשפיע עליו עם יותר לחץ לבחור דווקא בפלטה? תודה

09/06/2007 | 11:58 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

קרן שלום ותודה על פנייתך לפורום. נושא הקיבוע הוא קריטי ליציבות התוצאה והוא חשוב אף יותר מהטיפול עצמו. אני ממליץ בעניין זה על הקפדה על הנחיות הרופא. רק האורתודונט יודע איזה סוג של כוחות הוא הפעיל ומה רמת השימור הנדרשת ולכן בחר במכשיר המתאים לדעתו. כמובן שניתן להעביר את ההתלבטות לרופא אך אם הוא איתן בדעתו לכו איתו . עלייך להסביר לבנך את המשמעות של אי הקפדה על תהליך הקיבוע - סכנה לאובדן התוצאה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהך היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי