טיפול לאחר סגירת רווח

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

08/06/2007 | 19:13 | מאת: סלי

שלום רב, סיימתי טיפול של סגירת רווח בין שתי שיניים קדמיות על ידי פלטה נשלפת שאותה שמתי במשך חודשיים בלבד. נשמע מוזר לי קצת שהרווח נסגר כל כך מהר וחברה אמרה לי שמה שמסתדר מהר נוטה גם לחזור מהר. שתי שאלות יש לי בהקשר זה: 1. האם באמת זה נכון שטיפול מהיר כל כך גם נוטה לחזור והאם אני צריכה לחשוש מחזרת הרווח? 2. הרופא שם לי עכשיו קיבוע ורציתי לשאול האם עקרונית קיבוע עדיף על פלטה או שהייתי צריכה לבקש להמשיך ולשים את הפלטה הנשלפת בשעות הלילה ולא לשים קיבוע? האם אפשר לשים את שניהם??? אשמח לתשובה בהקדם תודה

09/06/2007 | 11:53 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, אכן חברתך צודקץ הסגירה המהירה של הרווח עדיין אינה מציינת שהמצב יציב ועצם חדשה נבנתה סביב השיניים כך שעמדתם קובעה. קיבוע הוא דבר הכרחי במקרה שלך ולעיתים אף הכרחי לכל החיים. בתקופה הראשונה הייתי ממליץ להמשיך לפחות חלק מהיממה גם עם הפלטה (ערב-לילה) ולהורידה בהדרגתיות. אני בטוח שגם הרופא לא יתנגד לכך. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי