הדבקה של קוביות שקופות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

06/06/2007 | 16:18 | מאת: נורית א.

שלוטם רב, אנ י בת 56 ואני שוקלת יישור שיניים באמצעות הדבקה של קוביות שקופות. רציתי לשמוע את חוות דעתך על שיטת טיפול זאת. שמעתי שהקוביות השקופות נוטות להצהיב וזה נראה מכוער. מה ידוע לך על כך? תודה מראש, נורית

07/06/2007 | 06:00 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ורית ותודה על פנייתך לפורם, אני מאוד ממליץ על השיטה. צפויים 2-3 שבועות ראשונים של הסתגלות לא פשוטים ...אך עוברים את זה. השיטה המועדפת היא הקוביות המתכתיות הן מבחינת ההקלה בהסתגלות הראשונית והן מבחינת יעילות הטיפול. אך בהחלט מקובלות הקוביות השקופות במבוגרים. שינוי הצבע נובע מ-2 דברים אפשריים 1. שינוי בצבע הקוביות עצמן - קוביות שקופות על בסיס פלסטיק משנות צבע. קוביות שקופות על בסיס חרסינה -לא!. 2. אל הקוביות מצמידים חוט מיישר באמצעות גומיות שקופות קטנות אשר משנות צבע אך ניתנות בקלות להילפה אחת ל2-3 שבועות ואז המראה נשמר אסטטי. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

07/06/2007 | 06:00 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ורית ותודה על פנייתך לפורם, אני מאוד ממליץ על השיטה. צפויים 2-3 שבועות ראשונים של הסתגלות לא פשוטים ...אך עוברים את זה. השיטה המועדפת היא הקוביות המתכתיות הן מבחינת ההקלה בהסתגלות הראשונית והן מבחינת יעילות הטיפול. אך בהחלט מקובלות הקוביות השקופות במבוגרים. שינוי הצבע נובע מ-2 דברים אפשריים 1. שינוי בצבע הקוביות עצמן - קוביות שקופות על בסיס פלסטיק משנות צבע. קוביות שקופות על בסיס חרסינה -לא!. 2. אל הקוביות מצמידים חוט מיישר באמצעות גומיות שקופות קטנות אשר משנות צבע אך ניתנות בקלות להילפה אחת ל2-3 שבועות ואז המראה נשמר אסטטי. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי