רסן לילדה בת 9

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

05/06/2007 | 15:10 | מאת: אור

שלום רב, לאחרונה הרכבנו לביתי בת ה-9 רסן. הלסת העליונה שלה בולטת מאד ויש לה "שיני שפן" הרופא אמר שהטיפול ברסן אמור לדחוף את הלסת והשיניים לכוון הרצוי טיפול של כ- חצי שנה. הרסן שניתן לה מורכב על רצועות שמולבשות על הראש , התבנית שנכנסת לתוך הפה ואת שניהם מחברים גומיות שמושכים משני הצדדים ומרכיבים על הברזלים החיצוניים שמורכבים על התבנית שבפה. יש לי שלוש שאלות: האחת: כל ההלבשה של הרסן נראית לי מסוכנת ביותר מאחר ובשעה שהיא מושכת את הגומיות החזקות לכוון הפה , קורה שהן עפות לה ומעיפות איתן את הפלטה פעם זה קרה גם לי כשניסיתי לעזור לה והזבנג שחטפתי מהגומיות היה למזלי ביד שלי ולא בפנים של הילדה. האם זוהי הדרך היחידה לרסן בשיניים? שאלתי השנייה היא : בשעה שהרסן מולבש ומורכב, הרצועות מועכות לילדה את האוזניים ומקפלות לה אותן דבר שגורם לה לאוזן אדומה וכואבת. מה ניתן לעשות? שאלה שלישית ולא פחות חשובה: הברזלים על הפלטה שעליהן מרכיבים את הגומיות - הקצוות שלהם חדות כמו סכין חדה! דבר שגרם לה כמה פעמים לפציעה תוך כדי שינה ותוך כדי משחק בביה"ס . מה ניתן לעשות נגד זה גם? כמובן שאני אפנה לרופא בהקדם (עוד לא הצלחתי להשיג אותו) אבל לפני כן ברצוני לקבל תשובה מקצועית מכם . תודה רבה וסליחה על השאלה הארוכה.

05/06/2007 | 18:23 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אור ותודה על פנייתך לפורום, 1.זו לא האפשרות היחידה אך זו שיטה מקובלת הנגזרת כנראה מן האבחנה שנעשתה לגבי הבעיה האורתודונטית ממנה סובלת ביתך. ניתן לחזק את תופסני הפלטה לשיניים שלא תקפוץ אם זה קורה הרבה. 2.מעיכת האוזיים נובעת מכך שאורך הרצועות המולבשות על הראש גדול מידי. תקצרי אותן אם יש אבזם לכך ואם לא פשוט תקפלי אותן באמצע קצת ותתפרי פנס(PENS) עם חוט תפירה מכל אחד מהצדדים שיקצר את אורכן בערך בסנטימטר ואז זה יזיז את הרצועות ממגע באוזניים ולא ימעך אותן. 3. אין סעבה שהקצוות יהיו חדים ניתן להחליק אותן בקלות - על ידי הרופא. בהצלחה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי