רסן - חוות דעת נוספת

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

28/05/2007 | 18:45 | מאת: שלמה

שלום רב, יש לי ילד בן 11 אשר לאחר איבחון אורטודנטי נמצא שאין לו מקום בפה- שן מס' 4 בשלבי בקיעה ושן מס' 5 עדיין לא יצאה. לדברי האורטודנט אין מקום לשתי השיניים לכן יש צורך ברסן כדי לעשות מקום לשתי השיניים. לאחר התיעצות עם אורטודנט נוסף - שאמר שאין צורך ברסן כי חסרים יותר מ 8 מ"מ של מקום, ובעזרת רסן לא ניתן ליצור מרווח כזה גדוול - ולכן יש צורך לעקור את אחת השיניים (מס' 4). אני מבולבל! מה האמת? האם ניתן ליצור מרווח של 8 מ"מ או לא? תודה מראש שלמה

29/05/2007 | 11:04 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שלמה ותודה על פנייתך, באופן תיאורטי ניתן להשיג את המקום הזה על ידי רסן, השאלה מהי ההשפעה של השגת מקום זה על יחסי הסגר בין הלסתות, על הטיית השניים ועמדתן כלפי הגולגולת ועל עתיד בקיעת שיני הבינה מאחור. כלומר יש כאן מכלול של גורמים שיש לקחת בחשבון ולא רק השאלה התיאורטית אם המרווח ניתן להשגה או לא. אני מצטער שלא הצלחתי ממש לתת תשובה ברורה אך זה קורה לא פעם בפורום כשדנים בעניינים כאלה. במקרה וההתלבטות קשה לעיתים אין מנוס מחוות דעת שלישית. כמובן שהגישה השמרנית - מניעת עקירה היא תמיד עדיפה במידה וניתנת ליישום. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי