גשר או פלטה?

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

06/04/2007 | 18:57 | מאת: אם לבן תשע

הבן שלי בן 9. השיניים שלו לא נפלו, אלא היה צורך לעקור אותן. עד העקירה השיניים החדשות כבר צמחו כך שהיו לו שיניים ב"שתי שורות". לאחר העקירה, השיניים הקבועות לא נדחפו ל"מקומן" אלא נשארו קצת מאחור ולמעשה אין להן מספיק מקום. היינו אצל אורתודנט אחד שהמליץ על גשר (ואמר שיתכן שיהיה צורך לשייף קצת את הניבים) ואצל אורתודנט קופ"ח שהמליץ על פלטה. מה כדאי? מה השיקולים? הפלטה יותר זולה - אבל אולי את הפלטה הילד עלול לאבד?

16/04/2007 | 23:54 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך, השיקולים הם מהי מידת התנועה וסוג התנועה שיש לבצע אם מדובר במעט דחיפה למקום פלטה תוכל לעשות זאת בקלות. תנועות מורכבות יותר של זויות וסיבוב השן יוכלו להתבצע על ידי הקוביות. היתרון הנוסף בפלטה הוא היכולת להקפיד על ניקיון השיניים על ידי הורדת הפלטה וניקויה. היתרון בקוביות המודבקות - אי תלות בשיתוף הפעולה של היללד זה מודבק ולא ניתן להסרה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי