שן כלואה שהנצה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

27/03/2007 | 19:24 | מאת: ניר

שלום יש לי ניב כלואה. שן החלב עדיין קיימת. הניב מבצבצת בחך. הייתי אצל אורטודנטית והיא המליצה לי לעקור את שן החלב. היא אומרת שנחכה שהשן הכלואה תצמח ואז אם יהיה צורך נבצע טיפול אורטודנטי. שתי שאלות: 1) האם זה נראה לכם טיפול נכון? האם יש אלטרנטיבות שכדאי לבחון? 2) עד שהשן תבקע, תהיה לי שן חסרה. האם זה יראה לא טוב מבחינה אסטתית והאם יש מה לעשות עם זה? תודה, ניר.

16/04/2007 | 23:40 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ניר ותודה על פנייתך לפורום, בד"כ שן החלב תופסת מקום יחסית קטן ביחס לשן הקבועה המחליפה אותה ולכן כדאי לשקול אולי לנצל את הזמן ולפתוח מספיק מקום לניב הקבועה כדי שתוכל להכנס בקלות לקשת. לעיתים פתיחת המקום מזרזת את בקיעת השן הקבועה מאחר ונוצר עודף מקום ואז וגורמת לנשירה טבעית של החלבית וכך כמעט לאר תהיה מחוסר שן. ניתן גם בהחלט לעקור את שן החלב ולתת לך בינתיים שן דמי למלא את מקום החלל שנוצר למטרות אסטטיות. לכל האמור לעיל יש גם קשר הדוק לגיל המטופל. דרך אגב לא ציינת בן כמה אתה... בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי