חשש מחזרת השיניים קדימה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

06/03/2007 | 12:53 | מאת: אורטל

שלום, לפני 4 שנים סיימתי טיפול אורתודנטי ליישור שינים, אך אני עדיין משתמשת בפלטה שניתנה לי בסיום הטיפול מחשש שהשיניים יחזרו קדימה. למעשה, פלטה זו הייתה אמורה לשמש אותי רק במשך החודשים הראשונים של הטיפול. הרופא שלי אמר שיש לי חניכיים משולשים. אם אפסיק להשתמש בפלטה האם יש סיכוי כלשהו שהשיניים יחזרו קדימה?

26/03/2007 | 07:21 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורטל ותודה על פנייתך לפורום. משך תקופת הרטנציה לאחר טיפול אורתודונטי בה מורכבות פלטות תלוי ישירות במצב האורתודונטי הראשוני ובאופן הטיפול האורתודונטי שבוצע. כעקרון הפלטה מורכבת לתקופה של כשנה עד שנתיים כאשר באופן הדרגתי יש להפסיק להרכיבה ולהפחית עד כמות השעות עד להפסקה מוחלטת וזאת תוך כדי מעקב צמוד של האורתודונט אחרי השינויים המתרחשים. אני ממליץ לך לפנות לרופא שטיל בך ולהתייעץ עימו. בהצלחה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי