סגירת רווח בשיניים הקדמיות למעלה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

17/02/2007 | 23:13 | מאת: רועי לוין

שלום דוקטור. אני כיום בן 16 ויש לי רווח בשיניים הקדמיות. אני לא ארגיש נוח עם גשר מפעת גילי (גשר זה יותר לילדים בני 12-14) ומפעת איך שזה נראה - ושום דבר לא יצליח לשכנע אותי לפעול בשיטה של גשר. שמעתי על טיפול קצר ונחמד שבו עושים 2 פעולות: 1. משייפים את השיניים 2. בונים על השיניים בניה כזאת שמכסה את הרווח. ראיתי תמונות של התוצאות והם היו נראות מעולה. שאלתי אליך היא: האם אני יכול לעשות את הטיפול הזה? אם כן, איפה? וכמה זה יעלה? אם לא, למה? תודה רבה מראש דוקטור. רועי לוין

17/02/2007 | 23:17 | מאת: רועי לוין

אם לא הבנתה, מדובר על שני השיניים הקדמיות למעלה. יש לי רווח רק בין שתיהם.

22/02/2007 | 01:31 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

רועי שלום ותודה על פנייתך לפורום, אכן קיימות 2 דרכים לפתרון העניין האחת אורתודונטית - סגירת הרווח על ידי קרוב השיניים השניה פרוטטית סגירת הרווח על ידי הרחבת השיניים. כמובן שהיתרון הוא תמיד להשאר עם השיניים הטבעיות שלך ולהמנע ככל האפשר מהדבקה של כל מיני ציפויים על גבי מתאר השן. כל הדברים המלאכותיים הללו עלולים לפגוע בשן ובחניכיים לצבור לכלוך ולהפריע. את הציפויים הללו ( = הרחבת השיניים כדי לסגור את המרווח ביניהן) יש לתחזק ולחדש מידי מספר שנים זה לא משהו שעושים לכל החיים. אם נבחר בדרך האורתודונטית של קרוב השיניים וסגירת הרווח הרי שזו אמנם פעולה שדורשת להרכיב מכשור על גבי השיניים אך זו פעולה שסוגרת את הרווח ללא כל הבעיות שציינתי למעלה. היום קיימות שיטות רבות לטיפולים אורתודונטיים אסטטיים כגון הדבקת סמכים שקופים, פנימיים-נסתרים ופלטות שקופות בלתי נראות.(ראה: www.ortho.co.il ). בהצלחה, סמכיםד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי