יישור שיניים בלי גשר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

15/02/2007 | 11:13 | מאת: שני

שלום! כבר זמן רב שאני רוצה לישר את שיני. הבעיה אצלי ששתי שיניים עליונות הן כמו "ניבים" , מתחילות מלמעלה ולא באותה השורה של שאר השיניים. אני יודעת שגשר לוקח זמן רב, ועדיין לא ממש מבינה אם הוא בכלל יוכל להוריד את השיניים לשורה בה מתחילות כל השיניים. ביקרתי אצל אורתודנט והוא הכין אותי לגשר ע"י ששלח לעקור שתי שיניים עליונות טוחנות, ימנית לגמרי ושמאלית לגמרי, אבל לא המשכתי את הטיפול כי לא היה לי מספיק כסף. שמעתי לאחרונה על טיפול חדשני שמציע מעין ציפוי לשיניים, או אולי כיסוי, משהו כזה, שאומר שאין צורך בגשר ובכמה טיפולים ורציתי לדעת האם אתה יודע משהו בנושא, ומה לדעתך הסיכויים שזה יתאים... אשמח לכל תשובה שהיא, תודה מראש, שני.

22/02/2007 | 01:40 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שני שלום, ותודה על פנייתך לפורום, אפשר לבצע הדבקה של חומרי ציפוי על גבי השיניים אך אני בספק שזה יתן תוצאה אסטטית אם השיניים הבעיתיות הן גבוהות יותר. כמו כן יש לקחת בחשבון את התחזוקה השוטפת של הציפויים הללו.טיפול אורתודונטי יוכל לאפשר יישור השיניים הטבעיות למקומן לכל החיים אחר כך ללא דאגה לתחזוקה שוטפת. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי