ישור שיניים ב-INVISALIGN

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

22/01/2007 | 20:26 | מאת: דרור

אני בן 22 ואני רוצה ליישר את השיניים. אני לא מעוניין לשים גשר של ריבועים על השיניים כי אני די מתבייש בזה. שמעתי על גשר חדש הניקרא "INVISALIGN" ורציתי לדעת האם זאת שיטה טובה שכדאיי להשתמש בא ? מכשיר זה עולה כ-20,000 אלף שקל והייתי מעוניין לקבל את כל הייתרונות והחסונות על מכשיר זה לפני שאבצע את הרכישה. את הפרטים האלו אני לא מעדיף לקבל מרופא פרטי מכיוון שמטרתו תיהיה למכור לי את המוצר ואפילו לשכנע אותי שעדיף לרכוש מוצר זה. תודה.

26/01/2007 | 19:07 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דרור ותודה על פנייתך לפורום, שיטת אינויזליין היא שיטה מצויינת ועובדת יפה. יש רק לזכור שהיא אינה מתאימה לכל סוגי המקרים לכן עליך להבדק ועל ידי אורתודונט מומחה ולקבל ראשית את האבחנה המדוייקת שלך ולהבין מהן מטרות הטיפול. לכשתהייה מצוייד במידע זה ניתן יהיה לשקול מהו סוג המכשור האורתודונטי המתאים לך. במידה וניתן להשתמש באינויזליין הרי שזוהי בהחלט שיטה מומלצת. אגב אם הרופא אינו בטוח או לא יודע אם המקרה שלפניו מתאים יכול הרופא לשלוח בכל מקרה חדש שאילתא (case evaluation) בצרוף תמונות וצילומי המטופל ובה מפורטים מטרות הטיפול ולקבל תשובה מן החברה האם המקרה מאושר לטיפול על ידם. בנוסף יש לזכור שמאחר והטיפול נעשה באמצעות פלטות של החברה הרופא די מוגבל ביכולותיו לשינוי התוכנית הטיפולית במהלך הטיפול, שכן התוכנית הטיפולית נעשית בהתחלה ואז מאושרת על ידי הרופא שמקבל את כל הפלטות מהחברה מראש. לכן שינויים הנדרשים במהלך הטיפול עקב דרישת המטופל או הרופא או עקב שינוי במצב השיניים של המטופל (סתימה חדשה עקירה וכו' אז הפלטות המקוריות אינן מתאימות) הן מורכבות. יש לעצור את הטיפול ולהפיק סדרת פלטות חדשות דבר שכרוך בעוד זמן ולעיתים גם תוספת תשלום. בנוסף יש לזכור שהשיטה מותנית בשיתוף פעולה מלא של המטופל. הפלטות צריכות להיות מורכבות כל היום והלילה!! מלבד האוכל במשך כל תקופת הטיפול! אי הרכבת פלטות כנדרש מונעת את התקדמות תקינה משלב לשלב וכמובן עניין המחיר שהוא לא זול עקב עלויות גבוהות של החברה. ולמרות הכל... שיטה מצויינת ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

21/12/2007 | 09:36 | מאת: חמד

שלום, בהמשך להודעה של הבחור גם אני בת 26, ומעוניינת בשיטה לעיל, שאלתי היא מהו משך הטיפול? תודה!

מנהל פורום טיפול אורתודנטי