גיל טיפול

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/01/2007 | 13:34 | מאת: אורלי

לד"ר שלום, אנו מתגוררים באוסטרליה מזה שנתיים, בשל המעבר דחינו את יישור השיניים לביתנו. היא מצצה אצבע מספר שנים והרסה את כל הלסת שלה, הלסת העליונה בולטת, למרות שעם הגיל הדבר מורגש פחות אך דורש תיקון. שאלתי היא, באיזה גיל מומלץ להתחיל טיפול? האם זה שהיא בת 11 כעת זה סביר/ מאוחר להתחלת הטיפול? מה סוג הטיפול בדר"כ במקרה כזה ומה משך הטיפול? מה היית מציע לבדוק לפני שנבחר רופא כאן? תודה מראש!!!

13/01/2007 | 23:24 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורלי ותודה על פנייתכם ממרחקים, השפעת האצבע הינה הן על מבנה הלסתות והן על עמדת השיניים גיל 11 נראה לי גיל מצויין להתחיל בטיפול וזאת גם אם עדיין לא בקעו כל השיניים הקבועות. מאחר והילדה נמצאת כרגע בשלבי גדילה יש לנצלם לצורך תיקון והשפעה רצויה על גדילת הלסתות ( בד"כ במקרי מציצת אצבע מדובר בהרחבת לסת עליונה וקידום לסת תחתונה). זה מבוצע על ידי מכשירים אורתודונטיים - אורטופדיים כלומר מכשירים שלהם יכולת השפעה על שלד הפנים (שלב א'). כמובן שכל זה יתקיים רק לאחר שהרגל המציצה הופסק לחלוטין!! וזאת בדרכי נועם והסבר וללא גישות אגרסיוויות. בשלב שלאחר הטיפול האורתופדי יבוצע טיפול ליישור השיניים והתאמת המנשך (שלב ב') לעמדת הלסתות הרצויה שהושגה קודם לכן (שלב א'). משך כל הטיפול הצפוי כשנה וחצי עד שנתיים - תלוי בקצב בקיעת השיניים הקבועות. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

14/01/2007 | 02:05 | מאת: אורלי

המון תודה ד"ר איזנבוד על השובה המפורטת. מה קורה במקרה ובקעו כל השיניים הקבועות? האם אז זה מאוחר להתחיל טיפול? האם זה בר תיקון? מה המדדים שעלי לבדוק בבחירת אורטודנט? המשך שבוע טוב, אורלי

מנהל פורום טיפול אורתודנטי