יישור שיניים בניתוח...

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

07/01/2007 | 11:39 | מאת: חני

שלום רב! אני בת 25 ושיניי בלסת העליונה מאוד בולטות החוצה, עוד בגיל 15 שהלכתי ליישור אמרו לי שלהלסתות שלי לא יושבות אחת על השנייה ולכן רק ניתוח כירורגי יעזור במקרה שלי. המצב של השיניים מאוד מפריע לי ושינוי יעלה לי את הביטחון העצמי ב - 90%. השאלה שלי היא האם ניתוח ליישור שיניים מומלץ, וכן מה ההשלכות והסיכונים הכרוכים בניתוח כזה? וכן מה טווח המחירים אם ידוע לך? תודה מראש חני

08/01/2007 | 23:19 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום חני ותודה על פנייתך לפורום, כפי שציינת ניתוח אורתוגנטי כלומר טיפול אורתודונטי כירורגי משולב מומלץ רק במקרים בהם ק'יימת בעיה במבנה הלסתות. ליקוי כזה אינו יכול להפתר על ידי יישור שיניים קונבנציונלי. קופות החולים בדרך כלל אינן משדתתפות בתהליך ויש צורך בתשלום גם לאורתודונט שמכין אותך לניתוח וגם לבית החולים במסגרתו מבוצע הניתוח. טווח המחירים מגוון ועלייך לברר עם המטפלים. לגבי תופעות הלואי עלייך להוועץ במנתחים שכן ישנם מספר סוגים של ניתוחים אפשריים בכל אחת מהלסתות ולכל אחד תופעות נלוות משלו. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי