שאלות וגם זקוקה לעידוד

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

02/01/2007 | 13:47 | מאת: אורית

אני בת 45, ואתמול הניחו לי את הקוביות לצורך יישור. אני מאד סומכת על הרופאה, היא טיפלה גם בביתי והתוצאה נפלאה, אבל בכ"ז יש לי מס' שאלות. לצורך הטיפול עקרתי 2 שיניים עליונות, הראשונות אחרי הניבים, כדי ליישר את הניבים וגם כדי ליישר את הלסת העליונה שעולה על התחתונה בצורה משמעותית. בנוסף גם עשיתי שני שתלים על החניכיים העליונות כדי שלא אצתרך להשתמש ברסן. גם בשיניים התחתונות הונחו קוביות (ללא עקירת שיניים) לצורך יישור וצמצום רווחים שנוצרו. בחרתי בקוביות אסטטיות (בצבע השן) שהונחו רק על הניבים כשעל שאר השיניים הונחו ממתכת, לשאלתי הרופאה אמרה שהקוביות האסטטיות מתאימות רק לניבים, האם נכון? האם בשל גילי יכול להגרם "נזק" למבנה הלסת? האם לגיל יש השפעה על מהירות תזוזת השיניים? האם זה נכון שבמקרה שלי (כפי שתארתי) לא ניתן היה להשתמש ב "אינויזליין"? הונחו לי גם טבעות, שהחלק הפנימי שלהן (הפונה לחלל הפה) ממש קוצני, האם יש לכך פתרון? אני מלאה שאלות בגלל הקושי הרב להתרגל ל"תוספת" החדשה בפה ואשמח מאוש לתשובותיך, בתקווה שאקבל מהן עידוד. תודה רבה, מראש

05/01/2007 | 21:29 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורית ותודה על פנייתך לפורום, אכן יש לך שאלות רבות שקשורות לטיפול ולתוכנית שבחרת בה ומן הדין היה לבררן עם הרופאה עוד לפני תחילת הטיפול. אנסה לענות כמיטב יכולתי המוגבלת מאחר ואינני מכיר אותך. 1. לא ברור ההגיון מדוע להשתמש רק בניבים בקוביות בצבע השן וכל היתר מתכתי מקובל בד"כ לפחות להניח על הניבים והחותכות קוביות בצבע השן אם זו הבחירה או אפילו על גבי כל השיניים בקשת. 2. הכנסת שיניים פנימה בעקבות עקירות גורמת להשטחת מבנה השפה העליונה והשיניים הקידמיות ולשינוי זוית אף שפה עליונה. במקרים בהם השיניים העליונות מבולטות ובעקבותיהם גם מנח השפה העליונה הרי שיש בכך שיפור משמעותי של המראה. 3. לגיל יש משמעות על קצב תזוזת השיניים היא איטית יותר וכן גם הכוחות המופעלים חייבים להיות עדינים יותר בכדי לא לגרום לנזק לשורשי השיניים. 4. מקרים בהם יש צורך בעקירת שיניים ובהסטה אחורית של כל השיניים העליונות הקידמיות הבולטות אינם מקרים המיועדים לאינויזליין. 5. אפשר להחליק בקלות את החלק הפנימי של הטבעת ששורטת אותך - עליך לפנות לרופאה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי