שומר מקום

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

24/12/2006 | 17:53 | מאת: ויוי

שלום ביתי בת 12.5 מתחילה בקרוב טיפול אורטודנטי עד היום נפלו לה 9 שיניים חלביות האורטודנט אמר שיש להתקין לה עכשו מה שנקרא שומר מקום ורק עוד כ6 חודשים טבעות וכו רציתי לדעת מה היתרונות של שומר מקום? מה תפקידו בכלל? והאם לא כדאי להמתין לנפילת שיניים נוספות לפני תחילת הטיפול? תודה רבה

30/12/2006 | 23:36 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתך לפורום, כשמו כן הוא מטרתו של שומר המקום שימור מקום עבור בקיעת השיניים הקבועות. מסתבר שהטוחנות החלביות רחבות יותר מקדם הטוחנות הקבועות המחליפות אותן לפיכך במעבר ממשנן חלבי לקבוע מאבדים מקום. במקרים של צפיפות יש היגיון להניח שומר מקום כדי למנוע את תזוזות השיניים האחוריות המתרחשת מייד לאחר הנשירה לכיוון החלל שהתפנה לפנים ועל ידי כך לאפשר רווח מספיק לבקיעת הקבועות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

19/02/2008 | 13:28 | מאת: מירב

לבני בן ה-6 יש לעקור שן חלב הנמצאת אחת לפני אחרונה. נאמר לנו שיותקן שומר מקום חד צדדי. איך זה נראה? למה לא בונים גשר כדי לתפוס את המקום וגם כדי לשמש כשן בלעיסה? בברכה,

מנהל פורום טיפול אורתודנטי