חוט יצא

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

20/12/2006 | 21:00 | מאת: שי

שלום אני בטיפול אורתודנטי זמן רב, מודבקות לי קוביות על השיניים וחוט שמחבר בינהן. אתמול החוט "זז אחורה", כלומר הקצה האחד שלו יצא מחוץ לקובייה הכי פנימית ודקר אותי בחלק הפנימי של הלחי, והקצה השני שלו שהיה אמור לישר שן פינתית זז אחורה והפעיל לחץ על שן אחרת. מכיוון שלא יכולתי לפגוש את האורתודנט ופחדתי שהשן האחרת תיושר לא נכון, פשוט משכתי את חוט המתכת והוצאתי אותו בכלל מחוץ לפה. האם זה נכון שהשן האחרת היתה יכולה להתעקם בגלל שהחוט זז? האם מעבר לזמן האבוד בטיפול, יכול במצב הנוכחי (כשהחוט בחוץ) להיגרם יישור לא נכון של השיניים, או שלא מופעל כעת לחץ משום סוג (יש רק קוביות)? נ.ב אני ממש לא נוהג להתעסק עם החוטים האלה אבל זה היה מקרה קיצוני

21/12/2006 | 22:57 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שי ותודה על פנייתך, כעת כשהחוט בחוץ המערכת לא פועלת ולכן לא מופעלים כוחות כלומר הטיפול מתעקב ולא יוצא לפועל. אין המצב הזה גורם לנזק אך מומלץ להפגש בדחיפות עם האורתודונט להחזיר את החוט למקומו, כדי שלא תאבד את התזוזות שהושגו עד כה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית הקריה הרפואית רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי