השפעת ישור שיניים על דרך הפקת קול

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

23/11/2006 | 13:51 | מאת: טלי

שלום, האם ישור שיניים עלול להוביל לשינוי חלל הפה ותהודת הקול? במילים אחרות, האם יש בכך סיכון לזמרת אופרה אשר עבורה דרך הפקת הקול והתהודה שבחלל הפה חשובים מאוד? האם התהודה תשתנה ובעקבות כך הקול ישמע אחרת? האם היא תיאלץ להתאים את עצמה למבנה חלל פה שונה כדי ליישם את הטכניקה שלמדה? תודה רבה מראש.

24/11/2006 | 22:32 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום טלי ותודה על פנייתך לפורום, במידה ומדובר בטיפול אורתודונטי קונבנציונלי אין סכנה כזו שכן תזוזת השיניים אינה גורמת לשינוי בתהודה. עם זאת למיכשור האורתודונטי יש לא פעם השפעה על אופן ביטוי העיצורים לפחות בתקופת ההסתגלות הראשונית. במידה ומדובר בטיפול אורתודנטי המשלב ניתוח כלומר חלים שינויים של המבנה הסקלטלי של שלד הפנים במהלך הטיפול יש בהחלט אפשרות גם לשינוי חלל הפה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה הרפואית

מנהל פורום טיפול אורתודנטי