יישור שיניים בן לילה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

14/11/2006 | 22:16 | מאת: אלי

דוקטור שלום! אני בן 32 ושתי השיניים החותכות העליונות שלי אינן נמצאות בשורה אחת עם שאר השיניים - דבר היוצר רושם כאילו הניבים העליונים שלי בולטים החוצה ואינם ישרים. דבר המפריע לי מאוד מבחינת הופעה חיצונית. התעניינתי לגבי שיטת הפלטה השקופה (אינוויזליין), ולטענת הרופאים היא איננה מתאימה לי, היות שמדובר במשהו שהם כינו: "מיפתח רציני מאוד" או משהו כזה בין הלסת העליונה לתחתונה. האופציה היחידה שהציעו לי היא כל מיני עקירות, והלבשת גשר על השיניים - בקיצור פרוייקט רציני ביותר, שאמור להימשך שנים - וכל זאת על מנת ליישר את השיניים. מכיוון שאינני מתכוון בשום פנים ואופן להסתובב עם גשר על השיניים (ואני יודע שיש גם גשר לינגואלי ושקוף וכל מיני כאלה...)- שאלתי היא: האם קיים דבר כזה בעולם שנקרא ניתוח ליישור השיניים - משהו בסגנון של "זבנג וגמרנו" - מרדימים אותך, מיישרים לך את השיניים וזהו זה או שמא נגזר עלי להסתובב כל חיי עם השיניים ככה - כל עוד לא אלבש את הגשר המכוער הזה או כל מיני פתרונות אחרים אשר יגרמו לי להפרעה בדיבור... כל המכונים הפלסטיים למיניהם שמציעים טיפולים אורטודנטיים ללא כאבים ו"תוך שבוע" - האם באמת יש דבר כזה? כל הכוכבים הנוצצים עם השיניים הלבנות והישרות שרואים בטלוויזיה - כולם הלכו עם גשר או שיש ניתוח כזה או דרך ליישר את השיניים במהירות? תודה רבה, אלי

18/11/2006 | 23:05 | מאת: סתם אחת

וע"י הכתרים לשפר את מצב השיניים. זה מה שבעצם רואים בטלויזיה. זה לא ניתוח אלא כתרים. תברר אם במצבך כתרים יכולים לעזור.

24/11/2006 | 22:26 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אלי ותודה על פנייתך, אין מצב של טיפול אורתודונטי בסגנון ... בין לילה... ישנם אפשרויות לקצר את שלבי הטיפול על ידי התפשרות חלקית על התוצאות כלומר שה עדיין יראה טוב ויתפקד טוב גם אם זה לא 100% לפי הספר. ישנם גם דרכים לקצר שלבים על ידי ניתוחים וגם על ידי שילוב שיטות פרוטתיות כגון כתרים. כל מקרה לגופו. בכל מקרה האושר לא יגיע בין לילה... ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה הרפואית

מנהל פורום טיפול אורתודנטי