איך שרופאים יודעים לייאש!

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

05/11/2006 | 16:20 | מאת: שירן

הלכתי ליעוץ בקשר ליישור שיניים. אני בגיל 37. הרופא לאורך הבדיקה דאג להודיע לי בארשת חמורה,שמצב שיני לא טוב עקב נסיגת חניכיים, כמו כן ממליץ על ניתוח לקידום לסת תחתונה. הציע שנעשה עקירות של השיניים שיש בהם נסיגה גדולה ואז יישור ושיקום הפה וניתוח לסת. בקיצור - יצאתי משם בוכה ומיואשת. אציין ששיני בריאות, אין לי דלקת בחניכיים, אין דימום, אין אודם או כאב, אבל נאמר לי שעקב ציחצוח אגרסיבי גרמתי לנסיגת חניכיים. חשוב שרופאים ידעו איך לגשת לפציינטים. אני את טופס הצילום שהוא נתן לי קרעתי כבר בחדר המדרגות. עלי לציין שכשניגשתי עם בני לטיפול אורטודנטי אצל רופאה מסויימת - היא היתה כל כך מיואשת ממצבו של בני ואמרה שהוא צריך עקירות ורסן מיוחד ושהמצב חמור. הלכתי לרופא אחר - עם גישה חיובית, ללא רסן , אך עם עקירות, תוך שנתיים סיים את הטיפול ושיניו מסודרות לתפארת. בלי גישה של - "לא ראיתי מצב כל כך נורא ". אני סתם מספרת לכם את הסיפור הזה כדי שגם רופאים יראו ויבינו הגישה לפציינט היא חשובה כל כך. אני סה"כ רציתי לעשות יישור שיניים נסתר ויצאתי משם עם תחושה שאני צריכה להרוס את כל הפה כדי שאח"כ אולי , אם אצא בשלום מכל זה - יהיו לי שיניים יפות יותר. תודה על ההקשבה

10/11/2006 | 23:16 | מאת: שירן

פורום כזה אפטי. שום התייחסות? באמת תודה.

11/11/2006 | 16:51 | מאת: יויו

איזה התייחסות בדיוק קיוית לקבל. כתבת שאת סתם רצית לספר את הסיפור שלכם ו"תודה על ההקשבה" אז שמענו אותך וזהו. לא בקשת שום התייחסות

17/08/2007 | 11:01 | מאת: luident

שלום רב: אני מועניין ללמוד אורטונתיה אם אפשר לעזור לי למצו איזהוא קורם טוב עם איכות טובה שתאפשר ללמוד ולהתקונן על אותה ראמה. תודה מאוד ד"ר לואי נעמנה

מנהל פורום טיפול אורתודנטי