שאלהה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

23/10/2006 | 16:25 | מאת: דורין^^

שלום ד"ר דרור אני צריכה טיפול אורתודנטי והרופא אמר לי שהשיניים לא יכנסו עד הסוף כי הם ממש בחוץ... ונתקלתי בהרבה אנשים שאומרים שהם עברו טיפולי אורתודנטיה שנכשל ואני מכירה כאלה שחוזרים על הטיפול הזה פעם שלישית ורבעית ..איך זה יכול להיות??הרי מכניסים את השיניים פנימה , וגם קראתי בפורומים שאנשים עשו טיפול אורתודנטי ולאחר כמה שנים השיניים חזרו להיות כמו לפני הטיפול..איך אתה מסביר את זה?? אני לא רוצה לעשות טיפול שאני יצטרך לחזור עליו כמה פעמים כי הרופא בעצמו אומר שהשיניים לא יכנסו עד הסוף..זה מצד אחד אבל מצד שני אני חייבת חייבת שהשיניים יכנסו פנימה... מה לעשות?

04/11/2006 | 19:28 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דורין ותודה על פנייתך לפורום, כדי להבטיח את יציבות התוצאה האורתודונטית לאחר הטיפול יש לפעול לפי עקרונות ביולוגיים נכונים. ראשית יש לודא שמבנה הלסתות תקין ושהוא מהווה בסיס נכון ליישור השיניים. לאחר מכן יש לפעול ליישור השיניים כך שמיקומן על גבי הלסתות יעמוד בתאום עם מבנה הרקמות הרכות כלומר השפתיים והלשון. כמו כן יש להבטיח יחסי סגר תקינים בין שתי הלסתות. יש גם להקפיד על תקופת שימור מספקת של התוצאה לפני שיחרורו של המטופל ממעקב אורתודונטי. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי