באמצע טיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

23/10/2006 | 10:12 | מאת: נירית

שלום, אני בת 27 נמצאת לקראת סיום הטיפול האורטודנטי בעוד כ- 3 חודשים אני מיועדת לנסוע לתקופה ארוכה לחו"ל ולכן אני מקווה לסיים את טיפול בו אני נמצאת מזה שנתיים. השיניים עדיין לא מושלמות ישנם עדיין רווחים כתוצאה מעקירת שיניים לצורך טיפול. ביקשתי מהרופא לבצע מתיחה (טיפול) מדי שבוע עמ"נ לזרז את התהליך והוא לא מסכים בטענה שזה מסוכן מבחינה רפואית. שאלתי היא האם באמת קיים סיכון לבצע מתיחה אחת לשבוע למרות שבין מתיחה למתיחה אין לי כאבים בשיניים? מהו המינימום האפשרי לביצוע מתיחה כלומר אחת לשבוע, שבועיים, חודש אודה עלך חוות דעתך

04/11/2006 | 19:22 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נירית ותודה על פנייתך לפורום, הפעלת כוחות יתר על שיניים גורמות לנזקים לשיניים שיכוליםלכלול ספיגת שורשים הרס עצם ואף נזק למוך השן ומות השן. ככלל התנועה הרצויה היא בהפעלת כוחות מתאימים שהם חלשים יחסית והפעלה חוזרת מידי 4 שבועות. בברכה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי