יישור שיניים לילד בן 13

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

02/10/2006 | 20:06 | מאת: שולמית

שלום רב! לבני שהוא בן 13 ו-3 ח' עדין לא התחלפו כל השניים, והאורטודנט ממליץ להמתין, רופא השיניים שלו - דעתו אחרת, כדאי להתחיל ותוך כדי טיפול השיניים יוחלפו ואז ישולבו בטיפול יישור השיניים. רציתי לדעת את המלצותיך? תודה שולמית

02/10/2006 | 22:28 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שולמית ותודה על פנייתך לפורום, השאלה העומדת על הפרק היא מה סוג האבחנה האורתודונטית. אם מדובר על ליקוי בעמדת הלסתות או צפיפות קשה של הקשתות הרי להתחלה המוקדמת של הטיפול קיים יתרון. אם הבעיה האורתודונטית היא מסוג אחר ניתן להמתין עוד. השאלה גם כמה גדול הוא האחור הדנטלי. כדאי בכל מקרה להתחיל סביב גיל 14 כדי שהילד לא ימשוך את הטיפול עמוק לכיוון הכיתות הגבוהות - כאן יש פן חברתי לעניין. כמובן שהשאלה היא מה מידת הבשלת המשנן. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה הרפואית

מנהל פורום טיפול אורתודנטי