רווח ב2 השיניים הקדמיות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

29/08/2006 | 20:03 | מאת: אנונימית

שלום ד"ר... אני בת 14 וקיים בשיני הקדמיות רווח די גדול... יש לי כמה שאלות: 1.כמה זמן לפי הערכתך ייקח לסגור את הרווח באמצעות גשר עם קוביות שקופות/פנימיות? 2.הרופא שלי אמר שלאחר סגירת הרווח עם הגשר אני ייצטרך לעשות השתלת שיניים ברווחים שיווצרו בצידי השיניים הקדמיות כתוצאה מהצמצום, וזאת ניתן לעשות רק בגיל 18. הוא הוסיף כי אם אני אחליט לעשות זאת עכשיו אני אהיה עם פלטה מסוימת עם שיניים למקום שבהן ייצטרכו את ההשתלה. למה כוונתו? והאם זה כדאי? תודה רבה, אנונימית.

15/09/2006 | 21:11 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתך לפורום, סגירת הרווחים בשיניים אינה תהליך קצר זה כמובן תלוי בגודל המרווחים. ניתן להשלים את השיניים החסרות עד למועד השיקום הסופי בגיל 18 עם פלטה נשלפת או קבועה בפה. ההמתנה לגיל 18 נובעת מזה שרק בגיל זה הרקמות של הפה והחניכיים מגיעות לבשלותן הסופית. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה הרפואית

מנהל פורום טיפול אורתודנטי