מאוכזב מהטיפול שלי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

22/08/2006 | 19:04 | מאת: ארז

שלום דוקטור יש לי יישור שינים ואני לקראת סיום, זאת אומרת שעכשיו אני עם הפלטות. לומר לך את האמת אני לא מרוצה מהרופאת שיניים שלי כי היא בכלל לא אורתודנטית! זאת אומרת שהיא רופאת שיניים כללית אבל לא מומחית ליישור שיניים. אני מרגיש שהיא מושכת את היישור שיניים יותר מידי זמן, אני כבר 5 שנים אצלה והשיניים שלי לפני הטיפול לא היו במצב כזה גרוע. אני מאוד מאוכזב מהטיפול שלי במיוחד לאור מה שקראתי באתר האינטרנט של ד"ר נפתלי ברזניאק. יש לי שאלה אליך, אתה לא חושב שצריך להיות חוק במשרד הבריאות שיהיה אסור לרופאי שיניים כלליים לעשות יישור שיניים זאת אומרת רק מי שהוא אורתודנט יוכל לעשות יישור שיניים. אני כבר אכלתי אותה ואני חושב שיש עוד הרבה כמוני שעושים יישור שיניים אצל רופא/ת שיניים שהוא לא אורתודנט, ובכלל רציתי לדעת מה אתה חושב על התופעה הזאת שאנשים עושים יישור שיניים אצל רופא שיניים כללי ולא מומחה ליישור שיניים תודה רבה על הפורום וסליחה על האורך.

13/09/2006 | 10:54 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ארז ותודה על פנייתך לפורום, הנושא שאתה מעלה הוא נושא משפטי. על פי פקודת רופאי השיניים שהיא החוק המחייב במדינת ישראל כל רופא שיניים בעל רישיון של משרד הבריאות רשאי לבצע כל טיפול שיניים גם אם אינו מומחה. כך שלפי שעה אין חוק המונע גם מרופאי שיניים כלליים שאינם מומחים באורתודונטיה לבצע יישור שיניים. כמובן שזכותו ואולי אפילו חובתו של המטופל לברר אם הרופא המטפל הוא מומחה. נושא זה ניתן לברור במשרד הבריאות וגם באתר האגודה האורתודונטית בישראל: www.orthoisrael.org בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה לבריאות האדם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי