שאלה דחופההההה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

22/08/2006 | 11:30 | מאת: לורן.ב.

שלום ד"ר דרור איזנבוד! אני בת 16 וחצי ואני צריכה ישור שיניים.. השיניים שלי בסדר גמור חוץ מ4 שיניים קדמיות עליונות שהם ממש ממש בחוץ(אני בקושי יכולה לסגור את הפה.כי השיניים ממש בחוץ וזה מפריע מאוד) הרופא אמר שגם אם יעשו לי גשר השיניים לא יכנסו עד הסוף וזה לא יעזור ממש.. כי מרוב שהם בחוץ אי אפשר להכניס אותם עד הסוף.. אז אני לא מתכוונת להשקיע כסף לחינם וגם להסתובב שנתיים עם גשר בשיניים שממילא לא יעזור.. אז השאלה שלי היא אם יש דרך נוספת לסדר את ה4 שיניים האלו? אמרו לי שאפשר לעקור אותם ולהשתיל שיניים חדשות בצורה ישרה ואני לא ממש הבנתי את זה.. תוכל להסביר לי מה אפשר לעשות במקרה שלי? [פליזז זה ממש דחוף לי כי זה מפריע לי אני לא יכולה לסגור את הפה! תודה מראש...

13/09/2006 | 10:49 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתך לפורום, אינני ממליץ על עקירת השיניים העליונותוהשתלה במקומן. אם השיניים טובות ובריאות הן תמיד עדיפות על שתלים גם אם הן בולטות. יתכן והבליטה קשורה לא רק בשיניים אלא באופן חלקי גם בעמדת הלסתות כלומר תת התפתחות של הלסת התחתונה או בליטת יתר של העליונה. באמצעות טיפול מתאים אורתופדי או כירורגי בעמדת הלסתות ניתן לשפר משמעותית את חזית הפנים ומראה השיניים העליונות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה לבריאות האדם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי