ישור שיניים - לסת תחתונה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

14/07/2006 | 22:53 | מאת: סיגל

לבתי בת 8 יש חוסר סימטריה בסגירת השיניים, כשסוגרת השיניים הלסת התחתונה זזה ימינה יותר מהלסת העליונה. שאלתי היא האם הדבר מצריך ישור שיניים וזאת למרות שעדיין נושרות לה שיני החלב? שאלה נוספת אני בת 36 וברצוני ליישר את השיניים שלי (עד גיל 19 היה לי גשר בשיניים וכעת כל השיניים זזו בעקבות הלידות) בנוסף לכך השן הקדמית העליונה היא שתל האם ניתן ליישר השיניים עם שתל והאם אתה מבצע זאת? הייתי רוצה להתחיל טיפול שיניים מקיף איך מגיעים אליך. דרך אגב אני אחרי לידה האם זה מהווה בעיה? תודה רבה על תשובותיך והסבלנות. סיגל

15/07/2006 | 12:43 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום סיגל ותודה על פנייתך לפורום, המצב שאת מתארת לגבי בתך הוא א-סימטריה של הלסתות שכתוצאה ממנה בעת סגירה הלסת התחתונה גולשת הצידה. במקרים אלה ההפרעה בדרך כלל נובעת מבעיה בשלד הפנים הכוללת הצרות של הלסת העליונה. לפיכך הטיפול כאן הוא הרחבה של הלסת העליונה ואין כל חשיבות לשיניים אם הן חלביות או קבועות כי הן כלל לא מוזזות. בעניין שלך יש לבצע בדיקה אבחנתית כדי לקבוע את תוכנית טיפול שלך וכן לקבוע האם השתל הקידמי מפריע להזזת השיניים. אין בעיה לבצע את הטיפול לאחר לידות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה הרפואית

מנהל פורום טיפול אורתודנטי