הרחבה בלסת העליונה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

12/07/2006 | 16:15 | מאת: מיכל

שלום דר' דרור, התרשמתי מהאתר ומתשובותייך המיקצועיות בצורה נפלאה!! על כך תודתי שיש עם מי להתייעץ ללא שיקולים מעבר למקצועיות. שאלתי היא- לביתי בת ה 12 הרכיבו פלטה שמיועדת להרחבה בלסת העליונה. מאחר ואני לא מכירה את המכשירים השונים הופתעתי לראות שמדובר בפלטת מתכת מרובעת ש"מתלבשת" על השיניים האחוריות. האם יש מספר סוגים של הרחבות או שזה המכשיר? מוזר לראות שמכשיר נמצא בעצם מתחת ללסת (באוויר) ולא מתלבש על הלסת מבפנים. תודה על תשובתך, יום טוב.

14/07/2006 | 12:14 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מיכל ותודה על פנייתך לפורום, קיימים מספר מכשירי הרחבה בין השאר גם כאלה שתארת עם מגע של פלטה בחיך עצמו תוכלי לעיין באתר: www.ortho.co.il שם ישנן תמונות של מכשירים שונים. המכשיר עליו את מדברת אשר הותקן אצל ביתך הוא מכשיר הרחבה הפועל על הלסת באמצעות האחיזה בשיניים. כלומר כוחות ההרחבה באמצעות הורג מועברים לשורשי השיניים הטוחנות ומשם לתפר שבין הלסתות וזאת על מנת להשיג את ההרחבה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה הרפואית

מנהל פורום טיפול אורתודנטי