יישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

07/07/2006 | 17:43 | מאת: nica

שלום רב! אני בת 28 ולפני כ-6 שנים השיניים האמצעיות בלסת התחתונה התחילו להתעקם(ז"א אחת נכנסה פנימה ואחרת יצאה החוצה). בחצי שנה האחרונה יש החמרה משמעותית במיקומם השיניים. אם אני מבינה נכון חוץ מפגם אסטתי מדובר גם בבעיה רפואית? השאלה למה בגיל מעל עשרים השיניים מתחילות לזוז? על מה מעידה ההחמרה המהירה? ומה ניתן לעשות במצב כזה? תודה

14/07/2006 | 12:24 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב לך ותודה על פנייתך לפורום, את מעלה נושא שהוא שנוי במחלוקת בקרב החוקרים - לפיכך ברור שאין לכך הסבר חד משמעי אלא השערות בלבד. באופן כללי ישנן 2 מחנות: מחנה אחד טוען שההצטופפות המאוחרת של השיניים נובע כתוצאה מבקיעת שיני הבינה אשר דוחקות את קשתות השיניים ומצופפות אותן. המחנה השני טוען שהסיבה להצטופפות המאוחרת היא התבגרות הרקמות וחוסר הגמישות שאיפיינה אותן בגיל ההתבגרות והילדות. הכוונה לרקמות השרירים השפתיים, העצמות וכו' כל אלה הפכו קשיחות יותר דבר שגורם לכל המערכת להיות פחות גמישה וזה מתבטא בהצטופפות השיניים. הנקודה העיקרית שעומדת לזכות המחנה הזה היא שהצטופפות כפי שאת מתארת מאפיינת גם אנשים אשר להם חוסר מולד של שיני בינה או שהן נעקרו בגיל צעיר ולמרות זאת ההצטופפות של הקשתות מתרחשת. הפתרון הוא טיפול אורתודונטי תוך התחשבות בתנאים החדשים שמציבות קשתות השיניים והרקמות שמסביבן בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה הרפואית

מנהל פורום טיפול אורתודנטי