יישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

03/06/2006 | 14:58 | מאת: משה111

שלום. שמתי גשר שקוף-חרסינה ליפני 4 חודשים לערך, ואיני רואה כל שינוי, האורטודנט ציין שזה יקח בין שנה לשנה וחצי עד לסוף הטיפול אבל הבעיה היא שהרווח שקיים אצלי הוא בין השיניים הקדמיות העליונות רווח של 6 מימיטר וזה גם תורשתי.. האורטודנט הוא חבר באגודה ואני די סומך עליו אבל הוא אומר שבכל חודש נראה התקרבות של השיניים במילמטר אחד וכעבור חצי שנה כבר נראה שינוי ממשי.. קשה לי לקבל את זה אני רק רוצה להבין אם מה שהוא אמר יכול ליקרות.. אנשים עם רווח בהרבה יותר קטן משלי הלכו שנים עם גשר.. בבקשה עזרה.

03/06/2006 | 17:33 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, ייתכן כי כעת עוסק האורתודונט בפעולות שאינן קשורות ישירות לרווח מלפנים, אלא לתהליך היישור כגון הרחבת הקשתות יישור השיניים האחוריות וצמצום רווחים שם שאינם נראים מלפנים. אלו שלבים חיוניים לגבי יציבות התוצאה בעתיד ומתייחסים לייחסי הסגר בין קשתות השיניים. אם בחרת באורתודונט מומחה יש לצפות שהוא מבצע כראוי את המשימה שלו. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי