אולי יש לך עצה טובה עבורי?

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

01/06/2006 | 17:33 | מאת: מיואשת של ממש

ד"ר נכבד שלום רב, אני בת 30. עברתי לאחרונה טיפול שיניים שגרתי (החלפת כתר), שבמהלכו החליט הרופא להכניס גומיית ספרציה בין השן המטופלת (לפני אחרונה, לא כולל בינה) לבין האחרונה (לא בינה). הוא טען שהמטרה היא להזיז אחורה את השן האחורית, כדי לפנות מקום כדי שיוכל לשייף טוב יותר את הכתר... אחרי יומיים מאז שהכניס את הגומייה, הכאבים הכריעו אותי וביקשתי להסיר אותה. אחרי ההסרה התברר, למרות חוסר ההיגיון התיאורטי, לכאוה, שבעניין - שכל השיניים שלפני הגומייה - זזו קדמיה והחוצה, כלומר - הניב כעת בולט החוצה מין השורה של השיניים הקדמיות , ונראה לא יפה, וגם הטוחנות זזו קדימה והחוצה. בקיצור - מעבר לפגם האסתטי הנוראי שזה עשה, נוצרה בעיה קשה בסגר , בעיה קשה בתנוחות של הלשון בתוך הפה ועוד ועוד בעיות מהסוג הזה. השאלה היא מה אפשר לעשות? האם אפשר לעשות משהו כדי להחזיר רק את השיניים שזזו למקום שבו היום קודם? (בצילום סטטוס רואים במפורש שקודם לא היה "אובר לאפינג", ושהיום - בפועל הוא קיים). האם אורתודנט הוא הכתובת? האם אם ביישור שיניים צריך לעסוק - אפשר לעשות את זה בלי סימנים חיצוניים? ועוד משהו אחד - קראתי כאן על זה שהשיניים עלולות לחזור לזוז אחרי יישור שיניים - האם כך הדבר גם במקרה כמו שלי. האם יש דרך למנוע את זה בלי ליצור הגבלה קבועה בפה? מתנצלת על אורך השאלה, אבל אני פשוט מיואשת ואובדת עצות. אודה לך על תגובתך, מיואשת

01/06/2006 | 23:00 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב, ותודה על פנייתך לפורום, אני חושב שהחששות קצת מוגזמים. גומיית ספרציה שפעלה במשך יומיים עלולה לעשות בהחלט שינויים קלים בסגר אך הם הפיכים. אני מעריך שכל התזוזות יבוטלו על ידי כוחות הסגר הטבעיים ואם לא תעשי דבר הכל יחזור במהרה למצבו הקודם. לאחר שזה יחזור יש להתייעץ עם אורתודונט כיצד לפתוח מקום להשחזה מבלי לגרום לתופעות כאלה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

04/06/2006 | 01:03 | מאת: מיואשת של ממש

שלום שוב, ראשית תודה על תשובתך, שנית - הפעולה הזו בוצעה לפני למעלה מחודש וחצי, והמצב רק מחמיר. הקושי שלי עם הזגר הולך ונעשה קיצוני, הוא מלווה בכאבי ראש (אולי לא ציינתי, אבל יש לי בעיה של מפרקים ושחיקת שיניים מקדמת דנא) ובקיצור - לא נראה לי שאכן השיניים חוזרות למקומן, אלא להפך, רק משתנות יותר לכיוונים לא נוחים לי.... מה דעתך.? האם אני צריכה לתת לזמן לעשות את שלו? לא יהיה מאוחר מדיי מאוחר יותר? תודה שוב, אני

מנהל פורום טיפול אורתודנטי