רווח עצום

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

29/05/2006 | 21:31 | מאת: נירית

שלום , יש לי שתי בנות הגדולה בת תשע שבשעה טובה נגמלה ממציצת אצבע לחלוטין, וצמחו לה השינים למעלה ולמטה הקבועות אך יש לה רווח בין השינים בין החיך העליון לתחתון. ובתי הקטנה בת הארבע ועשרה חודשים שעדיין מוצצת אצבע וכל נסיונתינו לא העילו נולדה עים רווח גדול בין החיך העליון לתחתון ושיש לה רווח ע צ ו ם וכן גם מציצת האצבע לא מועילה. מה אפשר לעשות? האם אפשר כבר מגיל תשע לטפל ביושר שיניים? מה עושים עים הרווח הכל כך גדול של הקטנה?

01/06/2006 | 23:14 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נירית ותודה על פנייתך לפורום, ראשית לגבי הקטנה- גמילה ממציצת אצבע אפשרית בגילה וחייבת להתבצע על ידי רופא שיניים - רצוי מומחה באורתודונטיה. כלומר יש צורך בגורם חיצוני בעל אוטוריטה מקצועית לביצוע הגמילה ואז היא לבטח תצליח. בגילה במידה ומציצת האצבע תופסק יש עדיין סיכוי טוב לשיפור גדול בעמדת השיניים והלסתות על ידי תהליכי הגדילה הטבעיים. וכעת לגבי שתיהן - פער כה גדול כפי שאת מציינת נובע קרוב לוודאי מליקוי סקלטלי כלומר בעמדת הלסתות. ליקוי זה הוא בר השפעה ושיפור ניכר בגיל צעיר כמו גילה של בתך הגדולה ואם לא יהיה שיפור אצל הקנה בעקבות הפסקת המציצה הרי שגם שם ניתן לבצע טיפול מוקדם לשיפור המצב. מדובר בטיפול אורתודונטי-אורתופדי שנועד להשפיע בעיקר על גדילת הלסתות ולא על יישור השיניים. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי