שתל עצם

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/05/2006 | 19:19 | מאת: טל

בני בן 5, נותח בגיל שנה וחצי לתיקון CLEFT PALATE. כעת סובל גם משסע בעצם האלביאולרית. לדברי הפלסטיקאים שמטפלים בו יש צורך להמתין לגיל 7 כדי לבצע את שתל העצם. האם אתה יכול להסביר מדוע צריך לחכות לגיל זה? מה יקרה אם שתל העצם יבוצע עכשיו?

23/05/2006 | 22:36 | מאת: אני

הדבר קשור לצמיחת שן הניב- CANINE שן זו צומחת סביב גיל 10. את שתל העצם צריך לעשות לפני ששן זו צומחת

01/06/2006 | 23:28 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום טל ותודה על פנייתך לפורום, שתל העצם באזור האלביאולרי מוכתב מההתפתחות הדנטלית. השתל מבוצע באזור הניב כדי לאפשר את בקיעתו בסביבות גיל 9 הניב נודד במהלכו לכיוון הבקיעה מטה ואז זה המקום לאפשר לו נתיב על ידי השתלת העצם. השתלת העצם כוללת בדרך כלל שלב אורתודונטי מקדים בו הרכס האלביאולרי מורחב על מנת שלכירורג תהיה גישה נוחה להשתלה וכן על מנת שהשתל יוחדר למימדים המתאימים של הרכס לפני בקיעת הניב. אין טעם לבצע כעת את ההכנה וההשתלה כשהניב עוד מאוד רחוק מבקיעה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי