מחלת חניכיים בגיל הנעורים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/05/2006 | 22:43 | מאת: אמא מודאגת

בתי עברה טיפול אורטודונטי. במהלך הטיפוך שנמשך כ-3 שנים חלה הרעה במצב החניכיים מבלי שהבחינו בכך, העצם נספגה והשיניים הקדמיות מתנדנדות ומיועדות לעקירה וודאית. האם האורטודנטיה גרמה למצב החמור? האם היה אפשר לעצור את התהליך? מהן המלצותיך להצלת מצבה של בתי. היא בת 18.

01/06/2006 | 23:31 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום לך ותודה על פנייתך לפורום, ראשית יש לסיים מיידית את הטיפול האורתודונטי. שנית יש להפנותה למומחה חניכיים ולקבל אבחנה ותוכנית טיפול. ידועים מקרים בהם מחלת חניכיים אגרסיבית תוקפת בני נוער עם וללא טיפול אורתודונטי ומותירה אותם בלי שיניים. זוהי מחלה מוכרת היטב. כמובן שבתנאים אלה הטיפול האורתודונטי לא מועיל ויש לסיימו. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

24/06/2006 | 23:24 | מאת: אמא מודאגת

אם אורתודנט מבחין בסימני המחלה הראשוניים עי" הצילומים שכל מטופל חייב לעבור לפני תחילת טיפול אורטודונטי, יתחיל בטיפול אורתודונטי? האם יכול להיות מצב שבו האורטודנט לא יבחין כלל בסימני המחלה ויתחיל טיפול שעלול לגרום לנזק בילתי הפיך? שאלה נוספת האם אורתודנט חייב להיות מומחה לאורתודונטיה או שכל רופא שיניים יכול לעסוק בתחום בעקרון?

מנהל פורום טיפול אורתודנטי