יישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

09/05/2006 | 12:44 | מאת: חנה

שלום רב, בתי עברה יישור שיניים יחד עם מס' חברותיה וחבריה אצל רופאים שונים. על חברותיה וחבריה עברו טיפולים שותפים אחת לשלושה שבועות עד ארבע גג הטיפולים שנתנו לבתי היו אחת לחודשיים או שבעה שבועות. חברותיה כבר ללא גשר לאחר שנה ושמונה חודשי טיפול ובתי שנתיים וחצי של טיפול ועדיין עם הגשר! 1. האם הסיבה לכך שאצל בתי הטיפול מתארך כל כך הרבה זמן הנה קשורה לכך שבריה קיבלו טיפולים אינטנסיביים והיא לא? 2. למה יש לשים לב לאחר הורדת הגשר? 3. ומה צריך לוודא עם הרופא עם הורדת הגשר? 4. האם יש אחריות לרופאים על העבודה שבוצעה במידה והיישור לא לגמרי הצליח? תודה מראש על זמנך - חנה.

13/05/2006 | 13:03 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום חנה ותודה על פנייתך, משך תקופת הטיפול ליישור השיניים נגזר במיישרין מהאבחנה ותוכנית הטיפול. כמו ביתר שטחי הרפואה איןלהשוות בין מטופל למטופל ובין מקרה למקרה. משך הטיפול בממוצע הוא 2-3 שנים. לאחר הטיפול יש לבצע תקופת מעקב של כשנה בה עדיין מורכבים מכשירים לשימור התוצאה (ניידים או קבועים) ובצורה הדרגתית מוסרים המכשירים תוך מעקב אחרי יציבות התוצאה. מובן מאליו שזכותכם וחובתכם לקבל תוצאות טובות ויציבות לאורך שנים אם כי מידה מסויימת וסבירה של שינויים צפויה תמיד. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי