ישור שניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/04/2006 | 00:34 | מאת: ניב

שלום אני בן 26 ואני רוצה לעשות ישור שניים לסת עליונה ולסת תחתונה עכשיו אני עברתי אפיסקטומי בשן קדמית 21 האם ניתן לעשות ישור שניים בשן שיש בה אפיסקטומי ואם כן מה הסיכונים שיכולים לנבוע מכך ומה צריך לעשות? תודה מראש ניב

22/04/2006 | 08:08 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ניב ותודה על פנייתך לפורום, ככלל העיקרון בהזזת שיניים על ידי טיפול אורתודונטי הוא "יצירת איזורי דלקת" סביב שורשי השיניים בעצם התומכת. אזורים אלה גורמים לגיוס תאים אשר מאפשרים ספיגת עצם מצד אחד ובנייתה מהצד השני וכך השן מוזזת בתוך העצם. במקרה כזה של אפיסקטומי קיימת כבר רקמה דלקתית עודפת סביב השן שעברה את הטיפול ומתרחשים שם כעת תהליכי ריפוי טבעיים. לכן ההמלצה היא להמתין מספר חודשים מבלי להפעיל כוח על השן הבעייתית ולודא בצילום רנטגן ריפוי מוחלט של המקום. רק לאחר מכן ניתן לחזור ולהפעיל כוחות עדינים ביותר !!!! על אותה השן. הפעלת כוחות מיידית לאחר האפיסקטומי עלולה לגרום לספיגת שורש נוספת שגם כעת הוא מקוצר ביותר, או להתפרצות חוזרת של דלקת באזור. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי