תסמונת קרוזון

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

14/04/2006 | 20:45 | מאת: מישהי

שלום .. אני רוצה לשאול שאלה .. אח שלי הקטן בן ה-6 יש לו תסמונת קרוזון והוא עבר סידרה של ניתוחים בארץ ובחו"ל , ויש לו עוד ניתוח אחד בקנדה . אני רוצה לדעת שאם אחרי כל הניתוחים שהוא עבר ויעבור המראה החיצוני שלו יהיה מראה של אדם רגיל?

17/04/2006 | 09:57 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתך לפורום, בעלי תסמונות קרוזון עוברים כיום סדרות ניתוחים מגיל צעיר במטרה לשפר את מבנה הפנים והלסתות. ההצלחה רבה מאוד ומעלימה מרכיבים רבים של התסמונת כגון המצח הבולט מראה העיניים הטיפוסי הפנים המאורכות וכדומה. עם זאת לא ניתן להעלים לחלוטין את כלל הסממנים. בברכת חג שמח, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחדה למומים מולדים של הפנים והלסתות מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי