בדיקות לחיך אחורי שסוע (ילד בן שלש)

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

03/04/2006 | 20:05 | מאת: נל

בני בן השלש, אובחן כלקוי שמיעה בתחילת שנה זו. לאחר כחודשיים של טיפול אצל קליאנית תקשורת במיח"א, ביקשה ממני הקלינאית לקחת את בני לאבחון של חיך שסוע, היות והוא מאנפף ומוציא אויר בעיקר מהאף (גם כשמכבה נר וכד'). כשאמרה לי את זה הנחתי שגם העובדה שהיה פולט דרך האף בתור תינוק יכולה לתת אינדיקציה לבעיה זו. מכיון שאני באזור ירושלים, קבעתי תור במח' חיך שסוע בהדסה עין כרם. אבל התור נקבע רק לעוד מס' חודשים. שאלתי היא האם יש בדיקות שאני צריכה לבקש לעשות לפני שאני מגיעה למחלקה?

08/04/2006 | 09:12 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נל ותודה על פנייתך לפורום, בדיקה לאבחון חיך שסוע כוללת בדיקה קלינית על ידי ראיה ומישוש ובמידת הצורך גם בדיקה רנטגנית. קיימים מקרים של חיך שסוע ניסתר ( שאינו נראה בבדיקה קלינית ורנטגנית רגילה) ומצריך בדיקה על ידי נאזואנדוסקופיה. בכל מקרה אלה בדיקות פשוטות ולא חודרניות. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי