איחור בצמיחת שיניים לבתי בת השנה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

20/03/2006 | 00:25 | מאת: הלית

שלום, בתי בת שנה ושבועיים ועדיין אין לה שיניים. בנותיי הגדולות (היום בנות 6 תאומות), השיניים הראשונות צמחו להן בהיותן בגיל 6-7 חודשים. גם לבעלי ולי צמחו שיניים לפני גיל שנה. יש לציין שבתי זו היא באחוזון ה-35 מבחינת גובה ומשקל והתפתחותה המוטורית והמנטלית תקינות ואף גבוהות לגילה (החלה ללכת בגיל 10 חודשים, ועוד). מהן הסיבות להתפתחות מאוחרת של שיניים (מלבד תורשה)? מתי עלי להתחיל לדאוג? באם לא צומחות שיניים, מהו הטיפול המוצע לתינוק? תודה, הלית

08/04/2006 | 09:05 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

הלית שלום ותודה על פנייתך לפורום. בתך עדיין נמצאת בגבול הנורמה מבחינת בקיעת השיניים למרות האחור היחסי. גיל בקיעת השיניים הוא משתנה וידוע על חריגות קיצוניות אך בתך עדיין לא בתחום זה. קיימים מצבים בהם קיים חוסר מולד של שיניים שעלול לגרום לאי בקיעת השיניים אלה תופעות נדירות שממילא אין הרבה מה לעשות עימן כעת. אין טעם לצלם את הילדה כי זה לא יתרום דבר מלבד קרינה מיותרת. את מוזמנת להמשיך ולעקוב ולדווח לי מעת לעת. חג שמח, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי