עקירה או שיוף - האם מומלץ?

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

09/03/2006 | 20:49 | מאת: מיקי

שלום, אני בת 17, התחלתי טיפול ליישור שיניים לפני כשנה וחודשיים, נכון להיום, המליצו לי לעקור או לשייף 2 ניבים בלסת העליונה על מנת להכניס באופן מקסימלי את השיניים הקידמיות (שיהיה להן מקום). 1. האם מומלץ לשייף או לעקור שיניים במצב זה? 2. מה ההשלכות של שיוף או עקירה ומה עדיף? 3. האם יש דרך נוספת להתמודד עם הבעיה? 4. בנוסף לזה אצטרך לשים פס פנימי במשך כל החיים על מנת שהשיניים לא יחזרו למצבם הקודם - האם זה הכרחי? תודה רבה! מיקי

08/04/2006 | 09:01 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מיקי ותודה על פנייתך לפורום, ראשית התנצלות עלהאחור בתשובה, השאלה היא מה מידת השיוף הנדרשת - אם היא גדולה אז עדיף ללכת על עקירות של 2 שיניים. בעקירת 2 שיניים את אמנם מאבדת שיניים אך לא פוגעת ביתר השיניים. בשיוף- משייפים מעט מאוד בין כל 2 שיניים. אם זה שיוף מועט רק בחלק מהשיניים זה עדיף אם זה שיוף גדול בהרבה שיניים עדיף לבחור באופצית העקירות. ניתן גם להכניס שיניים קידמיות ע"י דחיפת כל השיניים אחורנית על ידי פלטה קבועה ורסן. לגבי נושא הקיבוע - שוב אם תזוזת השיניים גדולה מומלץ להדביק חוט מתכת פנימי לכל החיים. בתזוזות קטנות אפשר להסתפק רק בקיבוע לזמן קצוב. חג שמח, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי